Thursday, February 12, 2009

Bad Day

Today was rough.
Yesterday Nathaniel climbed out of his crib and hit his head. Today we took him to the doctor and had to take him for an x-ray. Praise the Lord, he's alright, just has a hematoma. But please pray for him nonetheless!
The high point of the night was going out with some friends for dinner, but the low point was when we got home and realized someone had broken in and dug through our house looking for valuables.
All in all, we "only" lost our laptop, our Nikon DSLR camera, and jewelry which Rosemary's mom gave her, including her mom's wedding ring, all of which had a lot of sentimental value. The police came out, did their thing and just left not long ago.
Praise the Lord that nothing happened to the 4 of us. Please pray that God would protect us and watch over our family and our house. Balázs is especially shaken up and doesn't feel safe, so please pray for him as well.
Thanks!

Ma egy kicsit kemény nap volt.
Tegnap Nándi kimászott a kiságyából és megütötte a fejét. Ma elvittük az orvoshoz és be kellett menni a korházba röntgenre. Hála az Úrnak, úgy néz ki, rendben van, és csak egy vérömlenye van. De, azért kérlek, hogy imádkozzatok érte!
A nap fénypontja az volt, hogy elmentünk vacsorázni barátokkal, de amikor haza értünk, láttuk, hogy amig nem voltunk otthon, valaki betört a lakásba és feltúrta a házat, ahogy kereste az értékeket.
Mindössze, "csak" a laptopot, a Nikon fényképezőgépet és ékszereket vesztettük el - amúgy az ékszereknek szentimentális értekük volt - mivel Rosemary megkapta őket az anyukájától, pl az anyukája házassági gyűrűjét lopták el. A rendőrök eljöttek, csinálták a dolgukat, és nem rég elmentek.
Hála az Úrnak, hogy mi négyen rendben vagyunk, és nem lett semmi bajunk. Kérlek, imádkozzatok azért, hogy Isten megőrizzen minket és óvja meg a családunkat és házunkat. Balázst különösen zavarja ez az egész, és nem érzi magát biztonságban, úgyhogy kérlek, hogy imádkozzatok érte is.
Köszi!

13 comments:

  1. Anonymous4:42 AM

    Szia! Teljesen levagyok döbbenve jövök az én kis lelki problémámmal mintha olyan fontos volna közben meg megint kirabolnak titeket ez nagyon komoly. Imádkozom értetek és azért hogy kapják el a rablót és kapja meg méltó bűntetését. Remélem azért jól vagytok és Nándi is meggyógyúl! Isten áldjon titeket!
    Janika

    ReplyDelete
  2. Anonymous5:50 AM

    i am happy Nathaniel is ok, but sad to hear about the break-in. i think it was an acquaintance with knowledge of your belongings or the butler with the candlestick. You really should move, then you can have house guest.

    ReplyDelete
  3. Szerintem épp itt az ideje a költözésnek...

    ReplyDelete
  4. Dear Anonymous - so nice to hear from you again! Its also nice to receive a nice comment from you!
    Yea, we've thought about the possibility that it was someone who knows us, or at least about us. Who knows.
    I'm happy that Nathaniel is ok too.

    ReplyDelete
  5. Szia Ági!
    Lehet hogy igazad van, de igazából ez bárhol is történhetett volna.
    Ma bent voltunk a rendőrkapitányságnál, és megkérdeztem, hogy Egerben melyik városrészen van a legtöbb betörés, és azt mondták, hogy Egerben szinte mindenütt magas a betörések száma - ezen csodákoztam amúgy.
    Még azon gondolkoztunk, hogy biztos azért törtek be hozzánk, mert a földszinten vagyunk, de a helyszinelők azt mondták, hogy az sem nagyon számit általában - és lehet hogy igaz is, mert itt nálunk a 2. emeleten is be probáltak már törni egy másfél évvel ezelőtt.
    De, azért - igen, szeretnénk költözni minél hamarabb. Nem tudsz esetleg egy eladó 3 vagy 4 szobás lakásról a Bartokovicson?

    ReplyDelete
  6. Ennyire szerintem ne menjetek messzire...! :) :)
    Amúgy ha tudnék bámilyen eladó lakásól, már szóltam volna.
    Lehet, hogy a múltkor, az első surranáskor felmérték a terepet... Ja, amúgy ha kertes házban gondokodsz, az szebb is, jobb is, sőt, Majoros Jani tud nektek olyan kutyát szerezni, hogy az életben nem megy be többet senki hozzátok! Még haverok se... :) Csak legyen immunis a kolbászra, mert ha elfogadja akákitől, akkor másnap lehet kaparni...
    Nándiról annyit, hogy kb. ilyen korában Andrin szinte nem volt olyan hely, ahol ne lett volna seb: térd, lábszár végig, comb kétoldalt, karok, könyök, szem alja, teteje, széle, orr... Vigyázni kell rá... Persze azt sosem lehet eléggé. Nem nagy ügy, csak a fogaira vigyázzatok, met az nagyon fáj és utána sokáig csúnya...

    ReplyDelete
  7. Anonymous5:39 PM

    praying for you guys

    ReplyDelete
  8. Anonymous10:36 PM

    Szia! Nem hagy nyugodni az egész de sokat imádkozom értetek és hálát adok az Úrnak hogy megörzött titeket!!!! és balunak üzenem ne féljen mert az ige is azt mondja. Tudom nem egyszerű de próbáljon Istenre nézni és arra, hogy nem hagyja el soha és titeket sem!
    Isten áldjon titeket!
    Little John

    ReplyDelete
  9. Imádkoztam értetek! Sajnálom, ami történt, de tényleg.
    Hallottuk, hogy mostanában nagyon sok helyre betörtek. Tudod ha lakásról van szó, a miénket odaadnánk, bár nektek úgysem kell egy ilyen régi ház...na mindegy...

    ReplyDelete
  10. Szia Ági!
    Szerintem majd az lesz, hogy családi házat veszünk - mert ha Isten úgy adja, hogy bővül a családunk, akkor 4 szobát szeretnénk - és szerintem akkor csak családi házat lehet találni olyan méretben. Még a kutya ötlet nagyon jó.
    Emlékszem, hogy Andris tavaly leesett a székről Mátrafüreden. Kemény csávó. Örülök, hogy nem lett semmi baja. Utána, lett neki is egy nagy púp a fején?

    ReplyDelete
  11. Györgyi - Thank you! It was nice to see you again.

    Janika - Köszönöm az imákat!

    Judit - Köszönjük az imákat! Amúgy, nagyon tetszik a házatok! És az a kert...tyű, nagyon szuper.

    ReplyDelete
  12. Nem azt mondtam, hogy nem szép, hanem, hogy nektek nem kellene...de mindegy...

    ReplyDelete